Datingbird - Moderne en serieuze dating!
Datingbird - Keuze uit vele singles!

Datingbird is
dé ultieme dating
site voor singles
op zoek naar een
nieuwe relatie!

Meld u nu
gratis aan!

Datingtips
Log in

Home

Informatie

Aanmelden

Zoeken

Inloggen

Helpdesk

Datingtips

Heeft u een date gemaakt met uw chatpartner? Hieronder vindt u de do’s en don’ts van een eerste afspraakje.

 • Ga in elk geval van huis met een positieve instelling en een goed humeur. Een afspraakje hoort leuk te zijn! Uw houding zal mede van invloed zijn op een positief verloop. Ook als het niet direct klikt met uw date, kunt u er wel een gezellige tijd van proberen te maken. U bent er nu toch.
 • Presenteer uzelf verzorgd, maar wel zoals u bent. Trek dus geen kleding aan die u normaal niet zou dragen. U voelt zich er niet prettig in, dus straalt u dat ook niet uit. Hou wel rekening met de dress-code van de gelegenheid waar u heeft afgesproken. Bent u daar niet bekend? Vraag dan aan uw date of de sfeer casual, sportief of chique is zodat u hier op kunt inspelen, of bel het restaurant op. Uw date zal het waarderen dat u hier aandacht aan heeft besteed.
 • Date kort maar krachtig. U weet beiden niet of de magische klik er zal zijn, dus een eerste date is spannend en brengt onzekerheid met zich mee. De eerste date kunt u daarom beter niet al te lang laten duren. Direct een vijf gangendiner is wat overdreven. Hou het kort, eventueel een lunch, of borrel en bekijk dan of het klikt. Een tweede afspraak is toch zo gemaakt?
 • Zweetvoeten, slechte adem en vieze nagels zijn afknappers. U verwacht ook dat uw date schoon en fris ruikt en moeite heeft gedaan voor de afspraak. Ook te veel aftershave en parfum worden over het algemeen niet gewaardeerd. Klinkt als een open deur maar het is wel belangrijk als u een leuke eerste indruk wilt maken. Bij twijfel, vraag een vriend of vriendin om een ongezouten mening voordat u vertrekt!
 • Ok, u bent zover, inmiddels lichtelijk zenuwachtig. Bedenk dat de ander hetzelfde doormaakt als u, dat moet u geruststellen. Zorg dat u op tijd bent! Mocht dit door buitengewone omstandigheden niet lukken, wees dan zo netjes om onderweg even te bellen dat u later komt. Weet u vooraf al dat het lastig gaat worden op dat tijdstip, spreek dan voor de zekerheid later af.
 • Lekker een aperitiefje om de ergste spanning wat af te zwakken, geen probleem. Let er wel op dat u niet te veel drinkt. Overmatig drankgebruik is niet iets wat erg op prijs gesteld wordt bij een eerste date. Terwijl u denkt dat u nog nooit zo een vlotte babbel heeft gehad is de ander waarschijnlijk blij als het voorbij is, om zeker geen nieuwe afspraak met u te maken.
 • Dat u niet de hele tijd over uzelf moet gaan zitten praten wist u allang. Maar dat is toch nog best moeilijk he? Probeer daarom goed te luisteren naar wat de ander zegt zodat u daarop in kan haken door echte vragen te stellen. U zult rustig en vol interesse overkomen in plaats van een kip zonder kop die graag naar zichzelf luistert. Zo ontstaat er vanzelf een evenwichtig gesprek.
 • Gevoel voor humor heeft niet iedereen, en als u het wel heeft is dit er een van de vele soorten. Heerlijk om dubbel te liggen van het lachen, maar ook hier, gebruik uw grappige oneliners met mate. Probeer voorzichtig uit te vinden of die ander dezelfde humor heeft als u. Anders slaat u de plank volledig mis en zal de ander afstand van u nemen in plaats van dichterbij u te komen.
 • Wees complimenteus, maar oprecht. Het is net als bij kinderen, ze voelen haarfijn aan als ze geprezen worden terwijl het niet echt gemeend is. Dat is bij volwassenen nog steeds zo! Iedereen vind het prettig om complimenten te krijgen, het is ook een kunst om ze uit te delen, maar blijf eerlijk.
 • Praat in de eerste instantie over veilige onderwerpen. Hou het nieuws een beetje bij zodat u daarover kunt praten, vraag naar werk en dergelijke, maar ga niet meteen de diepte in. Praten over uw ex kan echt niet! Dit zult u toch moeten bewaren voor een latere fase als er sprake is van een heuse relatie. Klikt het, dan gaat het gesprek vanzelf wel over in persoonlijke onderwerpen.
 • Ook al heeft u het reuze naar uw zin gehad, dring uzelf niet op door direct aan te sturen op een nieuwe afspraak. Laat het bij die ander ook even bezinken. U kunt de volgende dag even contact opnemen om te laten weten hoe leuk u het heeft gehad. Mocht de date niet voor herhaling vatbaar zijn, wees zo snel mogelijk duidelijk en eerlijk naar de ander toe. Schep geen valse hoop of verwachtingen maar laat op korte termijn weten dat u er niet mee verder wilt. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Lid worden? Klik hier!